Design tapéta

Karakteres minták, élénk színek

A design tapéta a modern lakberendezés új színfoltja, használatuk egyedi belsőépítészeti megoldásokra ad lehetőséget. Eme tapéták szín- és motívumvilága merőben eltér a megszokottól, élénk, intenzív színek, csillogó felületek jellemzik. A design tapéta jellemzője a letisztult, egyszerű formák és vonalak használata, melyeken inkább a színek uralkodnak. A design tapéták egyszínű változatai is tartogatnak meglepetéseket számunkra, hiszen a tervezők a tapéta struktúrájába szőtt csillogó szálak használatával a matt és fényes felületeket kombinálják.

A design tapéta anyaga

A design tapéta különlegessége, hogy a hagyományos alapanyagokon (papír, vinyl, flíz) kívül természetes anyagokkal is dolgozik: ilyen lehet a selyem, bambusz, nád vagy állati szőrökből készült tapéta, de egyre gyakrabban találkozhatunk a kristályokkal, kövekkel kirakott faldíszítőkkel is. Ne feledkezzünk meg az egyre népszerűbb bőrhatású tapétákról sem, melyeken a kígyó-, elefánt- és rinocéroszbőr textúrája jelenik meg.
A design tapéta használata

Különleges és egyedi szín- és motívumviláguknak köszönhetően a design tapéták önálló díszítő elemként funkcionálnak a térben, így eltérő tapétázási szokásokat igényelnek. Erőteljes, karakteres designjuk folytán elegendő, ha egy-két négyzetméternyi felületen jelenítjük meg a tapétát, első sorban azokon a falakon, ahol kiemelni, hangsúlyozni kívánjuk a teret. A különleges élményt fokozhatjuk a fények játékával, hiszen megfelelő világítástechnikával kiemelhetjük a tapéta legmegkapóbb részleteit. Ma már a gyártók komplett tapétacsaládokat kínálnak, így a design tapéta mellé könnyedén megtalálhatjuk a színben és stílusban megfelelő kiegészítő tapétát.

Kapcsolódó design tapéta márkák

Graham and BrownJannelli&Volpi PrestigiousSirpi • OmexcoVatos

Pt tapéta kollekciók
Jannelli&Volpi tapéta kollekciók
Vatos tapéta kollekciók
Sirpi Grand Corniche
Graham&Brown Kelly Hoppen 3
Graham&Brown Pure
Omexco Collages
Omexco Rainbow