Gyerektapéta

Tapéta gyermekünk egészséges fejlődéséért

A gyerekszoba külsejének (gyerektapéta, gyerekfüggöny) gondos megformálása elengedhetetlen gyermekünk egészséges fejlődéséhez, személyiségének, ízlésének kialakulásához. A szoba megtervezésénél nemcsak arra kell törekednünk, hogy a szükséges mozgásigény kielégítésére elegendő helyet biztosítsunk, hanem arra is, hogy a helyiségben megfelelő színeket és mintákat használjunk, hiszen ezek is élénkítően, fejlesztően hatnak gyermekünkre.

A gyerektapéta motívum- és színvilága

Életkoruknak megfelelően (kisgyermek kortól a tinikig) a gyerektapéták széles választéka elérhető: kislányunk számára választhatunk virágos, pöttyös tapétákat, fiainknak pedig autókat, mozdonyokat ábrázoló vagy kockás faldíszítőket. Ha azonban olyan tapétát keresünk, mely jól illik lányunk és fiunk szobájába is, érdemes az élénk színű, csíkos tapétákközött válogatnunk, melyek semleges mintája garantálja, hogy éveken keresztül díszíthetjük vele gyermekünk falát. A szín kiválasztásánál érdemes figyelembe vennünk, hogy a sokféle játéktól a szoba alapjában véve is sokszínű, mozgalmas, így érdemesebb a pasztellszínű tapéták között válogatnunk, bár fiúk esetében az élénk kék és piros árnyalataival is számolhatunk.
Falmatricák

Ha a bútorok és egyéb díszítőelemek sokszínűsége folytán a gyerekszoba máris tarka képet mutat, a gyerektapéták közül válasszuk az egyszínű változatot, melyet ízlés szerint díszíthetünk falmatricákkal. A falmatrica előnye, hogy visszaszedhető és áthelyezhető, így gyermekünk kedve és ízlésvilágának fejlődése szerint könnyedén és gyorsan megváltoztathatjuk szobája képét anélkül, hogy tapétát cserélnénk.

Kapcsolódó gyerektapéta márkák

Graham & BrownPrestigious