Poszter tapéta

A fotó minőségű tapéta

Napjaink lakberendezésében újra virágkorát élik a tapéták, melyek között növekvő népszerűségnek örvend a poszter (fotó) tapéta. Ezek a fotó minőségű tapéták színűk és anyaguk tekintetében nem különböznek a hagyományos értelemben vett tapétáktól (vinyl, papír), ám tematikájukban egyértelműen a nagyméretű grafikai elemekjellemzik, melyek már önmagukban is műalkotásnak számítanak.  Ahhoz hogy a poszter tapéta érvényesülni tudjon az enteriőrben, válasszunk olyan falat számára, mely szabadon áll és nem takarják el a bútorok.

A poszter tapéta tematikája

A poszter tapéta minden esetben nagy felbontású grafikai motívumot dolgoz fel, mely a tematika tekintetében igen széles skálán mozoghat: a geometrikus motívumoktól, állat jeleneteken (elefánt és orrszarvú ábrázolások) keresztül egészen a hatalmas virágokig (rózsák, orchideák, cseresznyefavirágok) és lehulló levelekig számtalan lehetőséggel találkozhatunk a tapétakönyvekben. A poszter tapéta egyaránt használható nappaliban és hálószobában is, egyedi motívumának köszönhetően híven tükrözi személyiségünket az enteriőrben.A poszter tapéta elhelyezése a térben

A poszter (fotó) tapéta egyedi méretben készül, hiszen csak egyetlen csíkban kell a falra, oszlopra felhelyezni, természetesen elegendő teret hagyva arra, hogy a tapéta mintája érvényesülni tudjon. Ennek érdekében a szoba leghangsúlyosabb falára helyezzük fel egy csíkban, és a körülötte található részeket tapétázzuk egyszínű, esetleg struktúrában gazdag tapétával. Nyugodtan játszhatunk a színekkel, válasszunk nyugodtan a posztertől színben elütő egyszínű tapétát, mely a színkontrasztnak köszönhetően még inkább kiemeli a fotó tapéta egyediségét.

Kapcsolódó tapéta márka:

Sirpi - Jannelli&Volpi

Jannelli&Volpi tapéta kollekciók
Sirpi Murogro Future
Sirpi Evolution 2
Sirpi Home 2
Sirpi Murogro Nature